1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

Това са най-привлекателните офшорни зони в света

Финанси

Къде се намира България в класацията?

Индия, Китай и Малайзия са държавите, най-привлекателни офшорни зони в света, показва годишният доклад на консултантската компания Kearney.

Топ 10 на най-привлекателните страни допълват Бразилия, Обединеното кралство, Индонезия, Виетнам, САЩ, Тайланд и Мексико.

Великобритания се издига на петата позиция в световната класация, като единствената европейска страна в Топ 10, което подчертава нейното превъзходство в областта на науката и технологиите. Страната съчетава научни и технологични възможности и предоставя условия за регистрация на голям брой патенти в нови технологии, като изкуствен интелект, машинно обучение, блокчейн и роботика.Всички тези фактори я правят изключително атрактивна дестинация за офшорни услуги, се казва в доклада.

Тъй като ИТ, бизнес и инженерингови услуги вече могат да се предоставят от всяка точка на света, компаниите, които искат да намалят разходите, все повече се стремят да изнесат своите дейности в чужбина. Според доклада топ 10 на най-атрактивните офшорни локации в Европа са Великобритания, Полша, Португалия, Естония, Германия, Унгария, Латвия, Грузия, България и Румъния.

България отбелязва спад в привлекателността си за офшорни услуги. През 2021 година, страната заемаше 17-мо място, докато през 2023 година е на 25-то. Това е знак за затруднения във всяка от областите, които се оценяват при ранжирането на държавите, предлагащи офшорни услуги.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии