1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Ще изместят ли мобилните разплащания парите в брой?

Финанси
 

Плащането със смарт устройство става все по-популярно, защото е удобно, бързо и лесно

В дигиталната ера секторът на разплащания претърпява дълбока трансформация, променяйки начина, по който управляваме финансите си, извършваме бизнес и взаимодействаме с глобалната икономика.

Дигиталните портфейли и мобилното банкиране се превръщат в много популярен метод за управление на личните финанси, навсякъде и по всяко време, което ги прави по-удобни и –по-сигурни от всякога.

През изминалата година 65% от българите са използвали мобилните си телефони за онлайн пазаруване и плащания, а 18% уверено използват дигитални портфейли, за да купуват стоки във физически магазини. Това показва проучване за мобилните разплащания през 2022 г. в Централна и Източна Европа, включително и България. Очакванията са в края на 2023 г. този процент да се увеличи.

Какво представляват дигиталните портфейли?

Мобилните портфейли, известни още като дигитални портфейли или мобилни приложения за разплащания, са електронни версии на традиционния портфейл, които позволяват на потребителите да съхраняват и използват своите кредитни и дебитни карти, на мобилните си устройства.

Според скорошно проучване на „Statista“ световният пазар на дигитални портфейли се очаква да достигне около 9 419,6 млрд. долара до 2025 г. Тази цифра показва значително нарастване и постоянната им популярност.

Развивайки тази тенденция УниКредит Булбанк разработи в мобилното си банкиране Булбанк Мобайл, функцията дигитален портфейл.

Чрез нея,  клиентите на банката, притежатели на мобилни телефони с операционна система Android,  имат възможност бързо, лесно и сигурно да дигитализират своята банкова карта Mastercard или Visa карта и впоследствие да извършват безконтактни плащания с мобилния си телефон.

Плюсове на дигиталните портфейли

Много по-вероятно е да си забравите портфейла, отколкото телефона. Сигурно ви се е случвало да отидете до магазина и с изненада да разберете, че не сте си взели портмонето. С мобилното банкиране „Булбанк Мобайл“ на УниКредит Булбанк забравеният портфейл вече не е проблем за вас. С активирана функция дигитален портфейл в телефона си, това няма да ви спре да пазарувате по всяко време, когато ви е необходимо.

Дигиталните портфейли премахват необходимостта от носене на множество физически карти, което улеснява и управлението на финансите в движение.

Решенията за мобилни разплащания на “УниКредит Булбанк използват усъвършенствани функции за сигурност, за да защитят личната и финансовата информация на потребителите. Това гарантира сигурна система за онлайн плащания за клиентите.

Освен това позволяват бързи и лесни разплащания, като премахват необходимостта от физическо предоставяне на кредитни или дебитни карти.

Трансакциите, извършени чрез дигитални портфейли, се записват, което улеснява потребителя да проследява разходите си.

Дигиталните портфейли са изключително удобство в съвременния дигитален свят, които позволяват постоянен достъп до паричните ни средства по всяко време и навсякъде.

*Материалът е реализиран с подкрепата на УниКредит Булбанк.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии