1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

„Почивай в Етериум завинаги“: Крипто борси печелят от смъртта на кралицата

Финанси

Те наводниха пазарите с тематични NFT

Мигове след като беше обявена кончината на кралица Елизабет II, крипто борсите, търговците на NFT и ентусиастите на Web3 бързо се насочиха към спечелването на вниманието на света.

Малко след официалното съобщение за смъртта й около 18:30 ч. в Лондон OpenSea и крипто борсите бяха наводнени с хиляди незаменими токени (NFT) на тема Queen и море от криптовалути, свързани с кралицата.

Снимка: Open Sea

NFT-тата включваха цифрови печати с профила на кралицата, снимки на кралицата и пикселизирани произведения на изкуството на кралицата с блестящи червени очи, казва Fortune.

Междувременно повече от 40 нови токена за криптовалута бяха пуснати на децентрализирани борси в BNB Smart Chain и Ethereum под имена като Queen Elizabeth Inu, Save the Queen, QueenDoge, London Bridge is Down и RIP Queen Elizabeth.

Снимка: Twitter/LongLiveTheQueenNFT

Токенът Queen Elizabeth Inu на базирания на BSC PancakeSwap имаше най-значителното увеличение на цената през последните 24 часа, според Cointelegraph, като бележи скок от 28 506%. Междувременно токенът Elizabeth отбеляза подобен скок, макар и не толкова гловозамайващ, с 8442% ръст, а обемът на продадените NFT-та стигна стойност от 2,7 млн. долара за по-малко от 12 часа.

Снимка: Twitter/maxkeiser

Монетите Queen Elizabeth Inu и Elizabeth имат само около 17 хил. долара и 204 хил. долара ликвидност зад себе си, според Cointelegraph, което предполага, че може да им липсва финансова подкрепа или да са обект на схема.

Почивай в Ethereum завинаги“

В рамките на часове след смъртта на кралиците проектът RIP Queen Elizabeth беше пуснат в продажба на OpenSea с 520 NFT в колекцията, докато RIP The Queen Official генерира 8000 цифрови произведения на изкуството, всяко уникално с различни алгоритмично генерирани усти, очи и фон.

Един от най-забележителните NFT проекти на Queen Elizabeth е QueenE, който всъщност беше стартиран за първи път в началото на юли от създателя на Web3 Фабио Сева и псевдонимния mladen.eth. Той е проектиран да стартира алгоритмично генерирани NFT варианти на кралицата до края на живота й. За това време той генерира 73 QueenE NFT.

Снимка: Twitter/QueenE DAO

На сайта на търга за NFT създателите на проекта написаха прощална реч за кралицата, наричайки я „силна жена, изправена пред власт и позиция, които никога не е желала, но взела в ръцете си и ги владееща ги с грация и справедливост.“

Последният QueenE Gen1 NFT се продава за 2,730 ETH, или около 4,623 долара, според exchange-rates.com, което го прави най-високата цена, която някой е създал за част от колекцията.

Въпреки това, малко след като затвориха последния търг на Gen1 и обещаха да не пускат повече NFT в колекцията, създателите на QueenE пуснаха още един в 4:30 сутринта ET — NFT на кралицата като пикселиран скелет. В момента той се продава за 0,05 ETH.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии