1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Google Flights разбива популярния мит за спестяване на пари от полети

Финанси

Експерти съветват да не се чака до последния момент

Има много начини да спестим пари от полети. Но резервирането на самолетен билет в определен ден от седмицата не е един от тях, според данни на Google Flights.  

Да си запазиш билет в средата на седмицата и по-специално във вторник, около полунощ, често се приема като най-доброто време за закупуване, но през последните пет години самолените билети, резервирани във вторник, сряда или в четвъртък, са средно с 1.9% по-евтини в сравнение с билетите, купени през уикенда.

„Ако пътуването ви е само след няколко седмици, не чакайте вторник, за да го организирате – запазете си полет навреме в случай че цените тръгнат нагоре“, съветва продуктовият мениджър на Google Flights Джеймс Байърс.

Стратегии, които работят

Снимка: istockphoto.com

И докато денят, в който пътуващите резервират няма толкова съществено значение, то денят на полета има, показва проучване на Google Flights, направено в периода 1 август 2017 – 1 август 2022 г.

Полетите в понеделник, вторник или сряда са били с 12% по-евтини в сравнение с тези, които са през уикенда. Ако те не са международни, потенциално могат да се спестят дори повече от 20%.

Друга масова стратегия е билетите да бъдат резервирани рано. За вътрешните полети в САЩ цените са били най-ниски между три и осем седмици преди датата на заминаване. Директните полети струват средно около 20% повече от полетите с прикачване, според Google Flights, но полетите с прекъсвания са по-рискови и не винаги са рентабилни.

Проучване на туристическата застрахователна компания World Nomads в Instagram показва, че повече от 1 на 3 респонденти са похарчили до $250 за полети, храна и хотели поради закъснения или отменени полети това лято, а 12% споделят, че са похарчили между $500 и $1000.

Да проследявате цената до дадена дестинация периодично също е вариант да спестите, но от Google Flights съветват пътуванията до страни от друг континент да плануват колкото се може по-рано.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии