1 USD
1.80311 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,578.7

Цената на руската рубла продължава да пада

Финанси

Руската валута е поставена под натиск от санкциите върху руския петрол

Руската рубла продължи и днес да поевтинява и премина границата от 71 рубли за долар, предаде Reuters, цитирани от БТА. Руската валута е поставена под натиск от санкциите върху руския петрол и възможното им отражение върху приходите на Русия от износ на черно злато.

В същото време борсите отвориха на тази цена само часове след като руският президент Владимир Путин подписа указ, забраняващ продажбата на петрол и петролни продукти на страните, които се присъединиха към ценовия таван от 60 долара за барел. Това са държаните от Г-7, Европейският съюз и Австралия.  

Снимка: istockphoto.com

Миналата седмица рублата загуби около 8 на сто от стойността си спрямо долара и е на път да приключи месеца със сериозен спад, след като петролното ембарго влезе в сила.

В ранната търговия рублата спадна с 1,1 на сто спрямо долара до 71,19 рубли и се движеше към осеммесечния си рекорд от 72,63 рубли, регистриран миналата седмица.

Снимка: iStock

Рублата загуби 0,5 на сто от цената си спрямо еврото до 75,37 рубли и спадна с 1,4 на сто спрямо юана до 10,12 рубли.

През последните две седмици рублата е подложена на сериозен натиск и цената й играе сериозно, предимно в негативна посока.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии