1 USD
1.81667 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,828.1

Румен Овчаров: Гледаме хляб и зрелища - добрата силна държава срещу лошите ЕРП-та

БГ Бизнес

Според него заиграването с цените на електроенергията е чист популизъм

Вината не е в ЕРП-тата, а в държавата. Дружествата играят според тоягата, с която ги третира държавата в лицето на ДКЕВР. Това мнение изрази пред bTV бившият министър на икономиката Румен Овчаров, уточнявайки, че „тази супа вече я е сърбал”.

„Отрасълът в момента е пред колапс. Ако проектът "Белене" не беше спрян от правителството на Бойко Борисов, вече щеше да работи и да имаме допълнителна мощност. Сега сме в ситуацията, в която НЕК е в технически фалит, а ако на ЕРП-тата не им се плати, те ще осъдят държавата. В момента наблюдаваме хляб и зрелища - добрата силна държава срещу лошите ЕРП-та”, коментира Овчаров.

Според него заиграването с цените на електроенергията е чист популизъм. „Тъжното е, че политиката в България вече се базира само на популизма”, изтъкна Овчаров. „Хората са бедни и проблемите им трябва да се решават сега - това казва Сергей Станишев, но това не е пазарна икономика”, каза още той.

По думите му „има нещо много порочно в политиката на договорености и зависимости”. Овчаров предрече, че коалицията между БСП и ДПС ще се разруши, тъй като „никой не е вечен в политиката”.
 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии