1 USD
1.8056 BGN
Петрол
Bitcoin
$66,343.0

2500 търговци в черен списък на НАП

БГ Бизнес

Данъчните готвят масови проверки на заподозрените

2500 търговци в черен списък на данъчните. От НАП подозират, че тези търговски обекти не отчитат реални обороти. Списъкът беше изготвен, два дни след като изтече крайният срок за свързване на касовите апарати с НАП. Следват масови проверки на заподозрените.

След като повечето търговци свързаха касовите си апарати он лайн с данъчните, сега новото предизвикателство пред НАП са онези, които редовно пропускат да пуснат касова бележка.
Но данъчните имат план.

Техните обороти се различават драстично с техните конкуренти на същата улица, драстично се различават спрямо съответните обороти за бранша и се различават като индивидуално тяхно поведение, така че те са следващите, които ще бъдат проверени”, каза говорителят на НАП Росен Бъчваров.

От агенцията усилено работят и по пускането на томбола за клиентите, които съвестно изискват касовите си бележки. Те ще могат да печелят предметни награди като телевизори, компютри и телефони, ако се регистрират с касовия бон за участие в томболата. Това ще става в интернет или в кол центровете на приходната агенция.

Идеята на НАП е всеки да може да се регистрира за участие в томболата, без значение дали се е регистрирал с една или с няколко касови бележки.

Засега обаче търговците отичат слаб интерес на клиентите към бележките. Данъчните обмислят томболата да се тегли веднъж месечно, а една по-голяма предметна награда да се разиграва в края на годината.
 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии