1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Състоянието на О Джей Симпсън показва колко пари е загубил по време на скандалното дело за убийство

Състоянието на О Джей Симпсън показва колко пари е загубил по време на скандалното дело за убийство

Нетното състояние на футболната звезда към момента на смъртта му драстично се различава от времената, в които беше супер звезда

 

О Джей Симпсън е обвиняем в един от най-спорните, но и популярни съдебни процеси за убийство в света. Нетното състояние на футболната звезда към момента на смъртта му драстично се различава от времената, в които беше супер звезда. Бившият футболист от НФЛ задлъжня доста, след като приживе извърши няколко престъпления.

Снимка: Getty Images

През 1994 г., когато бившата му съпруга Никол Браун Симпсън и нейният приятел Рон Голдман бяха открити убити пред дома на Никол в Лос Анджелис, Симпсън бързо се превръща в главния заподозрян. Последвалото дело, известно като: „Народът срещу О Джей Симпсън“, продължава близо девет месеца от 1994 до 1995 г.

Въпреки значителните доказателства срещу него, включително ДНК тестове и косвени доказателства, Симпсън е оправдан по всички криминални обвинения на 3 октомври 1995 г.

В последващ граждански процес през 1997 г. Симпсън е признат за отговорен за смъртта на Никол Браун Симпсън и Рон Голдман и е осъден да плати обезщетение за милиони на семействата им. Симпсън е замесен и в няколко други престъпления от 2007 г., когато е арестуван за кражба на спортни сувенири и е осъден по обвинения за отвличане, нападение и грабеж. Осъден е на 33 години, но е освободен през октомври 2017 г.

Снимка: EPA
И така, какво е нетното състояние на О Джей Симпсън към момента на смъртта му?

О Джей Симпсън притежава състояние от около 3 млн. долара към момента на смърта си според Celebrity Net Worth.

Парите му идват основно от заплатата му като футболист, която е една от най-добрите заплати в историята на професионалния спорт по това време, цели 650 000 долара.

По време на процеса за убийството О Джей Симпсън декларира около 10,8 милиона долара (около 18 милиона долара днес).

Снимка: Getty Images
Колко пари загуби О Джей Симпсън?

В споразумение за развод с Никол Браун Симпсън, О Джей Симпсън е осъден да плаща 10 000 долара на месец издръжка за децата си, плюс еднократно плащане от 433 750 долара (730 000 долара след коригиране на инфлацията).

Години след делото за убийството, Симпсън е признат за виновен и по гражданско дело за смъртта на Рон Голдман, за което журито присъжда 33,5 милиона долара на семейството му. Симпсън е платил малко от сумата (еквивалентно на 64 милиона долара през 2023 г.). Смята се, че той е изплатил само 132,849.53 долара, според TMZ.

Снимка: Getty Images
Как О Джей Симпсън печели пари през последните години?

О Джей Симпсън спечели пари най-вече чрез пенсията си от НФЛ. След като бившият играч навърши 55 години е получавал 10,656 долара месечно.  

Как умря О Джей Симпсън?

Според изявлението на семейството му, направено на 11 април 2024 г., той е починал след битка с рак на простатата.

„На 10 април нашият баща, Орентал Джеймс Симпсън, загуби битката си с рака“, споделя семейството му в изявление на X. „Той беше заобиколен от своите деца и внуци. През този период на преход семейството му ви моли да уважавате желанията им за уединение “, се казва в изявлението.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии