1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,617.9

Продават колекция с „изгубени“ бижута на Елвис Пресли

Блясък
 

Самата съпруга на Елвис не притежава нито един от предметите

Експерти и историци, занимаващи се с Елвис Пресли, отдана се опитват да съберат колекцията от бижута, които певецът е подарил на своя мениджър полковник Том Паркър през всичките им години на съвместна работа.

И колекционерите, и феновете са прекарали десетилетия в търсене на предметите, които се смятаха за изгубени.

Благодарение на Брижит Крус, основател и главен изпълнителен директор на GWS Auctions, която намери и сглоби парчетата, те вече могат да бъдат видени заедно за първи път, казва Ройтерс.

Двеста предмета, включително златни пръстени, инкрустирани със скъпоценни камъни, копчета за ръкавели, часовници и верижки, ще бъдат предложени на търг на 27 август.

В търга е включена и китарата, на която е свирил Пресли по време на прочутото му телевизионно завръщане от 1968 г.

Снимка: Getty Images

Бившата съпруга на Пресли, Присила, е работила с Крус върху събирането на колекцията, въпреки че самата тя не притежава никакви произведения.

„Е, това със сигурност връща спомени“, каза Присила Пресли пред Ройтерс.

По думи на Присила съпругът й постоянно е купувал бижута за Паркър  и мениджърът вече разполага с всичко необходимо.

Самата съпруга на Елвис е проектирала някои от бижутата, включително артефакти с логото на TCB Band, музикантите, които формират основната ритъм секция на подгряващата група на Пресли в по-късните му години. „TCB“ означава „грижа за бизнеса“, любим израз на Пресли.

Присила Пресли подкрепя търга, защото, по нейни думи е уморена да вижда толкова много фалшиви неща на Елвис за продажба.

„Има толкова много предмети, които изобщо не са автентични и това ме тревожи“, каза тя. „Искам да знам със сигурност, че това ще отиде при някой, който ще се грижи за него, ще го обича.“

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии