1 USD
1.85739 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,825.3

Максима, Август и Аурелия: Защо Зукърбърг кръщава децата си на императори

Блясък

Когато Зукърбърг се ожени за Присила Чан през 2012 г., двойката прекара медения си месец в Рим

Марк Зукърбърг не крие, че е очарован от Древен Рим. Днес той вече има достатъчно самочувствие и… собствен триумвират.

Основателят на Facebook обяви раждането на третото си дете само преди няколко дни, разкривайки, че той и съпругата му Присила Чан са кръстили бебето Аурелия.

Снимка: Instagram.com/zuck/

Зукърбърг сподели първата снимка на новороденото си в публикация в Instagram, наричайки я „малка благословия“.

Името Аурелия е препратка към римския император Марк Аврелий и е третият път, в който дава на една от дъщерите си име, напомнящо за една от най-мощните империи в историята.

Първата му дъщеря се казва Максима, женска версия на на латинското име Максимус. Втората му дъщеря се казва Август като римския император Октавиан Август, когото Зукърбърг нарича една от „най-очарователните“ фигури в историята.

Снимка: EPA

Манията на главния изпълнителен директор на Meta по Рим започва доста преди той да стане баща за първи път. В интервю за New Yorker през 2018 г. Зукърбърг каза, че е започнал да се интересува от Древен Рим, още докато учи латински в гимназията.

Когато Зукърбърг се ожени за Присила Чан през 2012 г., двойката прекара медения си месец в Рим. Зукърбърг се пошегува, че бившият император Октавиан Август постоянно е присъствал на тяхното пътуване.

„Жена ми се подиграваше с мен, казвайки, че смята, че има трима души на медения месец: аз, тя и Октавиан“, каза той. „Всички снимки, които си направихме, бяха до различни статуи на Август.“

Снимка: Марк Зукърбърг/ Instagram

Според данни на Администрацията за социално осигуряване Аурелия е 516-то най-популярно име за бебета през 2021 г., като това име са получили 592 бебета за една година в САЩ.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии