1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Рок групата Kiss продава марката и песните си за стотици милиони долари (СНИМКИ и ВИДЕО)

Рок групата Kiss продава марката и песните си за стотици милиони долари (СНИМКИ и ВИДЕО)

Каталогът на творчеството на Майкъл Джексън също беше продаден за рекордна сума - ето колко

 

Хард рок групата Kiss е продала своя каталог с песни на шведски музикален инвеститор за сума, за която се предполага, че ще достигне 300 млн. долара (237 млн. паунда), съобщава BBC. 

Хард рок групата KISS продаде марката и музикалния си каталог

Базираната в Стокхолм компания Pophouse Entertainment също така закупи марката на групата, нейния имидж и интелектуална собственост. Продажбата бележи оттеглянето на групата от концертните изяви по време на световното ѝ турне End of the Road. 

Боб Дилън и Брус Спрингстийн също са продали своите бек каталози за многомилионни суми. И двамата изпълнители бяха продадени на големи музикални къщи съответно за 500 млн. долара (395 млн. лв.) и 450 млн. долара (355 млн. лв.). 

Въпреки че подробностите за сделката с Kiss не бяха разкрити, се предполага, че тя е подобна на тази с британската група Genesis, но е по-малка от продажбата на бек каталога на творчеството на Майкъл Джексън (600 млн. долара/ 474 млн. паунда)

Pophouse обаче ще притежава не само правата върху музиката, но и цялата марка Kiss, включително продажбите на интелектуална собственост, което ще позволи на шведската фирма да генерира бъдещо съдържание, създадено от изкуствен интелект.

Компанията, която преди това си сътрудничеше с Kiss по проект за дигитален аватар през декември миналата година, също така създаде концертите Abba Voyage на подобен принцип. 

Групата Kiss е основана през 1973 г. от вокалистите Пол Стенли и Джийн Симънс. Откриващият състав, в който влизат още Ейс Фрелей и Питър Крис, става известен с емблематичната си боя за лице.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии