1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Kъщата в облаците, която се намира между островите на Питър Пан и Уенди (ВИДЕО)

Журналист от Sunday Referee описва сградата като "чудовищен гълъбарник"

Къщата в облаците е открита точно преди 100 години през 1923 г., за да осигури място за съхранение на вода в Торпнес, Съфолк. Тя е проектирана от Гленкерн Стюарт Огилви. Сградата има седем спални и две приемни в своята кула, разположена под резервоара за вода от 189 000 литра.

Първоначално Огилви нарича странната сграда „Беседката“, но неговата приятелка и детска писателка Малкълм Мейсън го преименува на „Къщата в облаците“.

Снимка: iStock

Докато тя е възхитена от дизайна, журналист от Sunday Referee описва сградата като "чудовищен гълъбарник".

Драматургът неочаквано наследява имението през 1907 г. и веднага в главата му изниква "много театрална визия за развитието на земята“.

Снимка: iStock

Той заварва чудесна площ с езеро в центъра, наречено „Меаре“, с острови, кръстени на Питър Пан и Уенди.

Работата по бизнеса с ваканционни къщи е спряна по време на Първата световна война, когато най-големият му син Алек умира след като е обезглавен.

Снимка: iStock

Д-р де Мил превръща наемането на бивши военнослужещи в приоритет и „85% от селяните и работната сила идват от бивши служители“, когато работата е възобновена през 1919 г.

Водната кула е изградена със стоманена конструкция, запълнена с бетонни блокове. След това е обкован с черна облицовка и керемиден покрив, по подобие на традиционната архитектура на Съфолк.

Снимка: iStock

Резервоарът за вода на „Къщата в облаците“ е премахнат през 1979 г., след като Торпенес се присъединява към основното водоснабдяване.

Сградата е избрана през 20-ти век да представлява 1924 г. в книгата „100 сгради през 100 години“.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5