1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

За 6 месеца: Рекордни приходи от "Синя зона" в Пловдив

БГ Бизнес

С над 2 млн. лв. повече са приходите от платено паркиране, в сравнение с 2019 г.

Над 4,2 млн. лв. са постъпилите в общината приходи от дейността на ОП „Паркиране и репатриране“ от януари до юни. Ако се запазят същите темпове, събраната миналата година рекордна сума от 8,3 милиона се очертава не само да се запази, но и да бъде надмината, съобщават от общината. 

„С над 2 милиона лева повече са приходите от платеното паркиране в сравнение с 2019 г. – въпреки че от 2018-а насам цените не са увеличавани. Един час престой в „Синя зона“ си е все 2 лв., не е променяна и тарифата на общинските паркинги“, коментира кметът Здравко Димитров. 

Според него „Синя зона“ до голяма степен изпълнява целите, заради които e създадена още през 2009 година – ограничаване на трафика и въвеждане на ред при паркирането в централната градска част. Към нея вече са приобщени над 100 улици с над 2200 паркоместа, като на всички живеещи в тези квартали е предоставена възможност за абонамент на атрактивни цени. Присъединяват се и пътни отсечки в районите „Северен“ и „Западен“, където напоследък също се отчита засилено напрежение в трафика и паркирането. 

Има възможност и за по-евтино паркиране при заплащане чрез паркинг автоматите – 1 лев за 30 минути. След последната обществена поръчка за нови 15 паркомата общият им брой ще нарасне на 98, така че цялата „Синя зона“ ще бъде обхваната. Тези машини, наред със SMS-ите, стават все по-предпочитано средство за заплащане, съобщават от „Паркиране и репатриране“.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии