1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

Според Евростат: Българите ли плащаме най-скъпото електричество на Балканите?

Според Евростат: Българите ли плащаме най-скъпото електричество на Балканите?

Проверяваме къде е най-скъпото и най-евтиното електричество в региона

Електричеството в Косово и Босна и Херцеговина е най-евтиното в региона и като цяла Европа, сочат последните публикувани данни на „Евростат“ за първата половина на 2023 г .

Къде е най-евтиният ток на Балканите?

Според данните най-евтината електроенергия в региона е била в Косово, където домакинствата са плащали 0,067 евро за киловатчас. В Турция цената е била 0,084 евро за киловатчас, в Босна и Херцеговина 0,087 евро, в Сърбия 0,096 евро, а в Черна гора 0,096 евро.

Къде е най-скъпият ток на Балканите?

Ние българите сме плащали 0,11 евро за киловатчас, което е една от най-високите цени на Балканите, но не може да бие тази в Румъния 0,44 евро за киловатчас и цената на гърците с 0,23 евро за киловатчас.

Токът в Македония и Албания за киловатчас е бил 0,10 евро. В Македония продължава публичната покана на правителството за избор на универсален доставчик на електроенергия за домакинствата и малките потребители за следващите пет години. Това съобщава македонската медия „Денар“. До момента участие в търга са заявили австрийската компания EVN Home, гръцката EDS и още няколко компании.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии