1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Ранни записвания за море 2023: Колко можем да спестим?

БГ Бизнес

Сроковете за отстъпки най-често са от януари до март

Ако резервираме и предплатим лятната почивка  през зимата можем да спестим между 30 - 45% от цената й. Справка на businessnovinite.bg показва, че в България част от отстъпките за ранна резервация са до края на януари, други до края на февруари и март.

Снимка: istockphoto.com
Ранна резервация до април

Според Румен Драганов от центъра за анализи и оценки в туризма, за да спестим от ранната резервация, трябва да я направим най-късно до април. „Трябва да се има предвид и че колкото по-рано резервираме, толкова по-голям избор имаме. Най-хубавите места и хотели за юли и август се изчерпват най-бързо“, коментира Драганов.  До момента ранните резервации у нас са с 20% повече спрямо миналата година.

Почивка в Гърция или Турция

Справка на businessnovinite.bg показва, че ранната резервация може да ни спести  30-35% от цената на нощувките в Гърция или Турция. Повечето оферти предвиждат отстъпка, ако резервацията е направена до средата или края на февруари.

Снимка: istockphoto.com
Недостатъци при ранни резервации

Ако предплатиш с отстъпка лятната почивка, но се случи нещо непредвидено и се наложи резервацията да бъде анулирана, често се плаща неустойка. Общата несигурност пречи на ранните записвания.

„Ако не знаеш дали ще си на работа до лятото, как да планираш почивка от зимата?“, казва Румен Драганов.

Снимка: iStock
Тенденция „Last minute

Тенденциите в момента са за записвания в последния момент. Почивките се планират от петък за събота, отчитат от центъра за анализи и изследвания в туризма. „Това намалява нервното напрежение у потребителите“, смята Драганов. Тъй като за дългосрочно планиране се изисква сигурност, която в момента липсва за повечето хора.

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии