Някои зеленчуци поскъпват сериозно

БГ Бизнес

Цената на пилешкото бележи спад

Храните продължават да поскъпват. На годишна база ценитеса нараснали с над 32 процента.

Оранжерийните домати тази седмица поевтиняват със 7 на сто и се търгуват по 2,65 лева за килограм, а доматите, прибирани от открити площи, се продават по 2,35 лева на едро.

Цената на оранжерийните краставици се вдига с 11 на сто до 2,33 лева за килограм. Зелените чушки поскъпват с 4,3 на сто и се продават по 1,69 лева за килограм, а червените добавят 7 процента и се търгуват по 2,30 лв./кг в края на седмицата.

Картофите поскъпват с 1,9 на сто и се продават по 1,07 лева за килограм, цената на морковите пада с 1 процент до 1 лев за килограм на едро. Зелето продължава да се търгува по 0,96 лева за килограм.

Ябълките поевтиняват до 1,32 лева за килограм. Цената на лимоните се понижава с 0,7 на сто до 2,82 лева за килограм, пише БТАПрасковите поевтиняват с 5,9 на сто и се продават по 1,90 лева за килограм, а гроздето отстъпва с 2,8 на сто и се търгува по 2,07 лева за килограм.

Кравето сирене поскъпва с 0,3 на сто и се търгува по 11,43 лв. за килограм, а кашкавалът тип "Витоша" - с 1,1 на сто и се продава по 17,25 лева за килограм.

Олиото този седмица намалява цената си с 2,1 на сто до 4,65 лева за литър.

В София олиото се продава между 3,80 и 5 лева за литър в пластмасова бутилка на едро, в Ямбол- между 5 и 5,70 лева за литър, а в Хасково- между 3,85 и 4,10 лева за литър.

Пакетче краве масло от 125 грама се търгува по 2,75 лева. Пилешкото месо поевтинява с 0,7 на сто и се продава средно по 5,73 лева за килограм. Захарта се продава по 2,54 лева за килограм в края на седмицата.

Брашно тип "500" се търгува по 1,42 лева за килограм. В Стара Загора брашното се търгува между 1 и 1,10 лева за килограм, в Шумен- между 1,50 и 1,60 лв./кг, а във Враца- по 1,02 лв. за кг на едро.

Оризът се търгува по 2,92 лева за килограм. Яйцата се продават по 0,34 лева за брой на едро в края на седмицата.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст