1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Лятното училище на фондация “Атанас Буров” търси таланти сред студентите

БГ Бизнес

Инициативата се провежда с безвъзмездната подкрепа на компании и личности

 

За двадесет и втора поредна година фондация „Атанас Буров“ организира Лятно училище на тема „Инвестиции“, насочено към мотивирани студенти, проявяващи интерес към придобиване на практически умения от водещи фигури в областта.

Лятното училище се провежда ежегодно, с безвъзмездната подкрепа на компании и личности, лидери в сектора. Преобладаваща част от завършилите училището впоследствие имат възможността да започват кариерното си развитие в най-големите финансови институции в страната или да бъдат одобрени за стипендианти на фондацията.

Най-добре представилите се участници ще получат ексклузивни кариерни оферти в част от водещите управляващи дружества и инвестиционни компании в България.

През 2024 година, лятното училище ще се проведе от 23 август до 31 август 2024 г. включително, в град Банкя. Прозорецът за кандидатстване вече е отворен и ще продължи до 15 юни 2024, след което ще бъдат излъчени 15-те стипендианти, които ще вземат участие в тазгодишната програма.

Тема и лектори

Основна тема на Лятно училище “Инвестиции” 2024 е “Фундаментален анализ на борсово-търгувани компании”, като акцентите в него ще бъдат практически анализ на публични компании, инвестиционна етика, корпоративно управление, професионални сертификационни програми и работа с информационни приложения в сферата на инвестициите и капиталовите пазари.

Участниците в училището ще бъдат поставени пред задачи с практически характер, като за целта се очаква да демонстрират знания, съобразителност, креативност и умения за работа в екип.

Лекторите и менторите в лятното училище са инвестиционни професионалисти с богат опит в сферата на инвестициите, капиталовите пазари, като се очаква скоро да бъде обявен и точният лекторски състав.

Срокове и изисквания

Стипендии за участие в лятното училище ще бъдат предоставени на до 15 студенти, които се обучават по икономически специалности, имат завършен най-малко трети курс и успех от следването най-малко много добър 4.50. Необходимо е кандидатите да владеят отлично английски език, тъй като преобладаващата част от обучението, както и последващото представяне на решенията на задачите с практически характер (казуси) ще се проведат на английски език.

Желаещите трябва да изпратят пакета с кандидатурите си до 15 юни 2024 г. по електронна поща на адрес [email protected].

Повече за конкретните изисквания и подробности за форматиране и изпращане, може да намерите на официалната страница на лятното училище и на LinkedIn страницата на фондацията.

За Фондация “Атанас Буров”

Фондация “Атанас Буров” е учредена през 1992 година в град София, от съмишленици, ръководени от желанието за обединяване усилията и интересите на финансовите институции и специалисти: 

■ за съхранение и развитие на българските банкерски традиции;

■ за подпомагане и развитие на банковото и финансовото дело в България;

■ за организиране на широка образователна дейност в областта на банковото и финансов дело;

■ за обучение, квалификация и специализация на кадри;

■ за финансово и организационно подпомагане на научната и приложно- изследователската дейност в областта на банкерството и финансите.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии