Това са най-евтините дни за сватба това лято в България

Това са най-евтините дни за сватба това лято в България

Нашата проверка показва и разликата между цените за граждански ритуал в различни по големина градове

 

Вече официално сме в сезона на сватбите. За да ви помогнем при избора на дата и спестяването на пари, създадохме това ръководство, обхващащо информация за най-евтиния ден за сключване на брак.

Снимка: iStock
Най-скъпият ден от седмицата за сключване на брак

На първо място имайте предвид, че освен сезона, цената на сватбите зависи и от различните дни от седмицата.  

Важни дати, които трябва да избягвате, ако искате да спестите пари

По традиция уикендите са най-желаните дни за сключване на брак. Събота със сигурност е най-желаният и най-скъпият ден, в който можете да планирате сватбеното си парти, а и свободни ресторанти през лятото в събота се откриват доста трудно.

Снимка: iStock
Интересното у нас, за разлика от чужбина, е че цените в петък и неделя са същите като тези в събота, въпреки че, не са в най-желания ден. Често младоженците избират тези дни като компромис, ако искат определено място, но датите за него са заети.

Друга възможност, ако искате да спестите пари, но все пак искате сватбата ви да бъде през уикенда е да си организирате дневна сватба и да помолите ресторанта за отстъпка, защото реално по този начин той може да поеме две сватби. Все пак има редки случай, в които менютата ъ нас имат различна цена при дневните сватби, което пък е практика в чужбина, затова ще трябва да преговаряте.

Делнични дни (с изключение на петък)

Следващи в списъка са сватбите през делничните дни, с изключение на петъчните, които станаха популярни по време на пандемията.

Сватбите през дните от понеделник до четвъртък станаха малко по-желани по времето на пандемията, когато хората организираха малки сватби за най-близките си в по-малки ресторанти и хотели, а бизнесите приемаха всички желаещи без значение от бройката гости, за да оцелеят.

Празнични дни

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст