1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Харчим повече за дрехи и по-малко за гориво

Харчим повече за дрехи и по-малко за гориво

Спад е регистриран и при пазаруването онлайн

Домакинствата в Българи са започнали да харчат по-смело за стоки, които не са от първа необходимост. Това показват данните на националната статистика за оборотите в търговията на дребно. 

През март продажбите на текстил, облекло, обувки и кожени изделия са били с 22,3% по-големи на годишна база. Спад от 9,2 на сто е регистриран при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника, както при онлайн поръчките с 5,7%.

Най-силно обаче са намалели продажбите на горива - с 15,5%. Увеличение е регистрирано на оборота при хранителните стоки, напитки и тютюневи изделия с 8,6%, пише "24 часа". На месечна база обаче ситуацията е различна. През март спрямо февруари намаляват оборотите при всички големи групи.

При търговията на дребно с нехранителни стоки например има спад от 2,3%, при хранителните стоки, напитките и тютюневите изделия с 0,8%. Продажбите на фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности са се свили с 3,3%. Единственото увеличение е при продажбите на текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1,3%.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии