
Първо кренвирши, после омари: Как да стигнеш до високоплатена работа?
„За да бъдеш добре платен, трябва да си готов да дадеш от себе си“, казва Емил Томов от Career Show
Ето какви са разликите
„Една ябълка на ден държи доктора далеч“ – всички сме чували тази вековна поговорка. Но въпросът е коя ябълка е по-добра - червена или зелена?
Цветът на кората им не е единственото нещо, което прави тези две ябълки различни една от друга. И двете имат различен вкус, пълни са с различни хранителни вещества и имат различни хранителни ползи. Така че е естествено да сте любопитни кой е по-добър.
Вкусът и външният вид
Зелените ябълки са кисели на вкус и имат дебела кора, което ги прави по-хрупкави. Червените ябълки, от друга страна, са сладки, сочни и имат тънка кора. Именно поради сладостта им хората предпочитат червените ябълки пред зелените, пише Times of India.
Хранителните ползи от ябълките
И двата вида ябълки са пълни със здравословни витамини и минерали. Те са богати на антиоксиданти, пектин, кверцетин и флавоноиди. Предпазват клетките от оксидативно увреждане, намаляват риска от развитие на хронични сърдечни и чернодробни заболявания. Ябълките са с ниско съдържание на фибри и калории, което ги прави отличен плод за отслабване.
Разликата в тяхното хранително съдържание
Има малки разлики в хранителното съдържание между двата вида ябълки. Зелената ябълка е по-добър източник на витамин А, витамин В, витамин С, витамин Е и витамин К в сравнение със своя аналог. Освен това съдържа повече желязо, калий и протеини от червената ябълка. Според някои проучвания зелените ябълки могат да бъдат по-добри за хора, които се опитват да свалят килограми. Ако се опитвате да намалите общия си прием на захар, тогава е по-добре да преминете към зелени ябълки. Червените ябълки, от друга страна, съдържат повече антиоксиданти и са по-вкусни.
Червена срещу зелена ябълка
Наистина има някои хранителни разлики между червените и зелените ябълки, но разликата за здравето е незначителна. Ако разгледаме тяхната хранителна стойност, тогава зелените ябълки са по-здравословни от червените. Но ако искате да увеличите приема на антиоксиданти, включете червени ябълки в диетата си. Идеалният избор би бил да имате и двата вида ябълки.
Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM
Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK
Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN
„За да бъдеш добре платен, трябва да си готов да дадеш от себе си“, казва Емил Томов от Career Show
Ще се променят ли договорите?
От месеци Доналд Тръмп призовава за значително парично облекчаване