1 USD
1.84617 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,149.8

БДЖ пуска допълнителни вагони за празниците

БГ Бизнес

Ще бъдат осигурени над 13 000 допълнителни места за Коледа и Нова година

БДЖ  ще осигури над 13 100 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната, съобщиха от железницата. 

От 23-ти декември до 3-ти януари включително, с увеличени състави ще пътуват някои влакове по най-натоварените линии, сред които София-Варна, София-Бургас, София-Пловдив и др

Снимка: БГНЕС

На билетните каси вече е в ход предварителна продажба за седящи места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период, съобщават още от БДЖ.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси е 5 дни, но БДЖ има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди.

Снимка: БГНЕС

По този начин се предоставя възможност на потребителите на услугата да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак, допълват от БДЖ.

Клиентите на БДЖ могат да закупуват билети за своето пътуване и онлайн, като системата позволява 30 дневна предварителна продажба.  

Снимка: istockphoto.com

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 20% намаление от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството. 

Подробна информация за разписанието на влаковете може да бъде предоставена от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии