1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

БДЖ пуска допълнителни вагони за празниците

БГ Бизнес

Ще бъдат осигурени над 13 000 допълнителни места за Коледа и Нова година

БДЖ  ще осигури над 13 100 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната, съобщиха от железницата. 

От 23-ти декември до 3-ти януари включително, с увеличени състави ще пътуват някои влакове по най-натоварените линии, сред които София-Варна, София-Бургас, София-Пловдив и др

Снимка: БГНЕС

На билетните каси вече е в ход предварителна продажба за седящи места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период, съобщават още от БДЖ.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси е 5 дни, но БДЖ има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди.

Снимка: БГНЕС

По този начин се предоставя възможност на потребителите на услугата да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак, допълват от БДЖ.

Клиентите на БДЖ могат да закупуват билети за своето пътуване и онлайн, като системата позволява 30 дневна предварителна продажба.  

Снимка: istockphoto.com

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 20% намаление от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството. 

Подробна информация за разписанието на влаковете може да бъде предоставена от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии