1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Вижте кои банкови услуги с колко поскъпват

Вижте кои банкови услуги с колко поскъпват

За 4 години някои такси поскъпват над 2 пъти

Банковите услуги поскъпват всяка година. Само за година цените на повечето услуги са се вдигнали с поне 1 лев, показва справка в данните на БНБ за банковите такси. 

Откриване на разплащателна сметка в офис на банката се вдига от 3,18 лева миналата година на 4.17 в момента. Преди 4 години обаче тази услуга е струвала 1,94 лева.

Обслужване на разплащателна сметка в офис на банката вече струва 4 лева на месец. А, когато към сметката има и дебитна карта, цената е 2,77 лева на месец.

Закриване на разплащателна сметка в офис, открита до 6 месеца от датата на закриване е 4.13 лв, миналата година потребителите не са дължали подобна такса.

Таксата при теглене на до 1000 лева в офис на банката е 4,10 лева. Теглене с дебитна карта на АТМ, обслужвано от банката е 0.39 лева, а на АТМ, обслужвано от друга банка - 1,19 лева. 

При кредитните преводи най-евтино излиза, ако той се случи чрез онлайн банкиране към платежна сметка при същата банка. Най-скъпо обаче е преводът да стане на хартиен носител през БИСЕРА към платежна сметка на бюджета при друга банка. 

Внасянето на пари в брой, което до 2019 г. беше безплатно, сега се таксува с 1,87 лв.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии