1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

БАИ привлича германски инвеститори у нас

БГ Бизнес

Форумът се провежда в Дюселдорф

В хода на събитието БАИ ще представи условията и възможностите за инвестиране, стартиране и развитие на бизнес в България. Приоритетно ще бъдат представени възможностите за инвестиции в секторите – aвтомобилостроене и машиностроене, и информационни технологии. На форумa ще присъства изпълнителният директор на БАИ Богдан Богданов.

“Германия, като основен икономически партньор на България е с огромен приоритет за нас! Германските инвеститори са от изключително значение, защото инвестират дългосрочно. Инвестициите са разпределени равномерно по отрасли и региони в страната, повече от половината от тях са “на зелено”, от което следва да се приеме, че немските инвеститори оценяват привлекателните условията за бизнес в България“, заяви Богданов.

Програмата на събитието включва запознаване с работата на Българската агенция за инвестиции и провеждане на индивидуални разговори с представители на бизнес средите, проявяващи интерес към инвестиции в България. Гости на събитието са водещи компании от секторите автомобилостроене, машиностроене и информационни технологии.

Автор: Натали Пашева

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии