1 USD
1.88677 BGN
Петрол
83.9 $/барел
Bitcoin
$16,856.0

Sony вдига цената на PlayStation 5 е Европа

Технологии
 

Причината е повишаващата се инфлация

Цената на PlayStation 5 (PS5) в определени части на света ще бъде повишена в резултат на променящата се глобална икономическа среда, съобщи разработчикът Sony Group Corporation, цитиран от БНР. 

"Виждаме висока глобална инфлация, както и неблагоприятни валутни тенденции, които оказват влияние върху потребителите и създават натиск върху много индустрии. Въз основа на тези предизвикателни икономически условия, Sony взе трудното решение да увеличи препоръчителната цена на дребно на PlayStation 5 на избрани пазари в Европа, Близкия изток и Африка, Азиатско-тихоокеанския регион, Латинска Америка, както и Канада. Няма да има увеличение на цените в САЩ", пише в публикацията на Sony Group в блога.

Новата цена на PS5 с Ultra HD Blu-ray дисково устройство сега ще бъде 549,99 евро в Европа, 479,99 британски лири във Великобритания, 54 980 йени в Япония, 4 299 юана в Китай и 649,99 канадски долара в Канада.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Игри за 85 млрд. долара

Игри за 85 млрд. долара

Sony придоби разработчика на Halo и Destiny, като само за три седмици се случиха едни от най-големите сделки в индустрията

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии