1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Сам Алтман нарече ChatGPT "най-глупавият"

Сам Алтман нарече ChatGPT "най-глупавият"

Съоснователят на OpenAI вярва, че следващото поколение AI ще бъде много по-умно

 

Ако смятате, че ChatGPT е впечатляващ, само си представете какво може да прави един AI chatbot след година.

Съоснователят на OpenAI Сам Алтман каза, че ChatGPT в момента е „най-глупавият“ и увери, че ще има големи бъдещи инвестиции в развитието на изкуствения интелект. „GPT-4 е най-тъпият модел, който някой от вас някога ще трябва да използва“, каза Алтман на семинар в Станфордския университет.

„Важно е да се признае и ние вярваме в итеративното внедряване.“, добави той.

Алтман нарече ChatGPT „невероятно глупав“, въпреки че работниците вече го използват, за да ускорят работния си процес, да разработят код, да пишат имейли и др. Така че не може да се каже колко по-продуктивни ще бъдем, след като магическият модел на Алтман се появи на пазара.

Алтман предположи, че „GPT 5 ще бъде много по-умен от GPT 4“ по отношение на интелигентността и прогнозира, че GPT-6 ще продължи тази тенденция.

Той не уточни кога този инструмент ще бъде наличен или колко напреднал трябва да бъде AI, за да го поддържа. Други предложения на компанията, като видео генератора Sora и генератора на изображения DALL-E, все още изискват значителни насоки за изпълнение на задачите. Те също така не са предназначени да възприемат информация от околната среда и да я използват за постигане на конкретни цели.

Но предстоящият езиков модел на OpenAI, GPT-5, може да бъде стъпка в тази посока.

Главният изпълнителен директор отговори и на въпрос относно отчетените оперативни разходи на GPT-3 и как са се увеличили за GPT-4. Той обаче се въздържа да разкрие конкретните разходи, свързани с разработването и поддръжката на тези модели. След това Алтман беше попитан дали цената на ИИ ще продължи да ескалира. Той каза на публиката, че парите не са "движеща сила" в живота му и че организацията "не е осъзнавала, че ще има нужда от толкова много пари".

Алтман наскоро беше отстранен от отдела за рисков капитал на компанията OpenAI Startup Fund, според декларация до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC). 

„Вероятно някъде в OpenAI има някой, който е по-бизнес настроен от мен, който е загрижен за това колко харчим, за разлика от мен“, каза той. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии