1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$44,436.8

Приходите на OnlyFans нарастват - авторите на съдържание са все повече

Технологии

Значително нараства и броят на потребителите

OnlyFans Ltd. е платила на собственика си Леонид Радвински близо 517 млн. долара дивиденти от края на 2020 г., тъй като печалбите нараснаха благодарение на потребителите и авторите, които се присъединиха по време на пандемията към платформата за порнографско съдържание.

OnlyFans публикува данни за печалбата, която е седем пъти по-висока от предходната година. Радвински е получил 284 млн. долара в дивиденти за периода до 30 ноември 2021 г. и допълнително 233 млн. долара през 2022 г. до края на август, отбелязват от компанията.

Снимка: gettyimages.com

Основана през 2016 г., базираната в Лондон компания предлага платформа за хора, които продават абонаменти за съдържание директно на последователите си. Въпреки че OnlyFans има широко съдържание, мрежата е най-популярна с порнографията, категория, която трябваше да отпадне миналата година, преди да бъде взето решението, че това няма да се случи.

Радвински има опит в маркетинга и в развлекателната индустрия и също така е едноличен собственик на холдинговата компания на OnlyFans Fenix International Ltd.

През 2004 г. Microsoft Corp. съди Радвински за предполагаемо изпращане на милиони измамни имейли до клиенти на Hotmail. Адвокатите му тогава отрекога обвиненията и ги определиха като неоснователни, а по-късно делото беше прекратено.

В годишния отчет на компанията се отбелязва, че приходите на OnlyFans са нараснали до 932 млн. долара от 358 млн. долара година по-рано. Това се дължи на броя потребители и автори, който се увеличава значително в периода.

Приоритетите на OnlyFans тази година обхващат киберсигурността, модерирането на съдържание и популяризиране на новата услуга за видео стрийминг.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии