Новите маратонки на тази марка правят масаж на ходилата, докато ги носите

Технологии

Разработили са и жилетка, с която човек може да контролира телесната си температура

 

Nike и марката за възстановяване Hyperice си партнират в създаването на два технологични продукта за възстановяване - жилетка и обувки - преди началото на Олимпиадата в Париж 2024. Това става ясно от публикация на сайта на Hyperice.

Снимка: Hyperice

Партньорите казват, че при разработването на екипировката са се вслушали в нуждите на елитните спортисти, но че "няма да я пуснат на пазара скоро", което предполага, че тези артикули са концептуални, пуснати в продажба, за да съвпаднат с Олимпийските и Параолимпийските игри, които започват на 26 юли. 

Ботушите Nike x Hyperice предлагат топлинен и динамичен въздушен компресивен масаж за стъпалата и глезените под формата на обувка с платформа, докато жилетката Nike x Hyperice позволява на потребителя да контролира температурата си с нагревателни и охлаждащи елементи, насочени към горната част на тялото.

Настоящият двукратен олимпийски шампион по маратон Елиуд Кипчоге е сред спортистите, които според Nike и Hyperice са помогнали за тестването на концепциите. 

Кипчоге, който е признат за един от най-добрите бегачи на дълги разстояния за всички времена, заяви: "Използвах обувките Nike x Hyperice преди и след много ключови сесии в подготовката си за олимпийския маратон. Когато ги използвам преди загрявка, те карат краката ми да се чувстват леки по време на тренировката. Използвам ги и след бягане като ключова част от възстановяването на мускулите ми."

"Възстановяването е важна част от пътя на всеки спортист, но ние чуваме от тях, че тази концепция за "предварително възстановяване" е също толкова важна", казва Тоби Хатфийлд, старши директор на иновациите за спортисти в Nike. "Обувките и жилетката, които разработихме с Hyperice, помагат на тялото да се подготви за активност." 

Антъни Катц, основател и президент на Hyperice, очаква двете компании да имат продуктивно партньорство, като казва: "Това е една от най-успешните стъпки в света: "Това сътрудничество е кулминацията на дългогодишна работа... и това е само началото." 

Кипчоге, който се опитва да стане първият атлет в историята, спечелил три последователни олимпийски титли в маратона, разкри редица договори за подкрепа преди Париж 2024.

Като част от партньорството Кипчоге и Shokz ще пуснат съвместно продукти с обща марка, включително лимитирана версия на водещия продукт OpenRun Pro със сив и оранжев цвят - цветовете, с които Кипчоге е подписал отбора NN Running Team.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст