Най-новата мания: Хората по света си инсталират дигитални прозорци (ВИДЕО)

Най-новата мания: Хората по света си инсталират дигитални прозорци (ВИДЕО)

Изобретението не изглежда и не действа като телевизор

 

Събота сутрин е. Седите на кухненския си плот, пиете кафе, гледайки през прозореца към катедралата "Александър Невски". Звукът на птици, таксита и вятър, който духа през пролетните дървета, отеква тихо във въздуха. Денят е прекрасен. Но вие сте много далече от там. Живеете в Ямбол. И въпреки че е страхотен град, Ямбол не е София или пък Ню Йорк, Париж или Берлин.

Стартъпът LiquidView е нова компания, предназначена да даде на всяка стая достъп към футуристични, но и реалистични виртуални прозорци, които трансформират всяко пространство.

LiquidView не изглежда и не действа като телевизор, монтиран на стената, а по-скоро предоставя напълно завладяващо изживяване с визията на идеалистични места, понякога на хиляди километри. Дори невероятно заснетите кадри могат да изглеждат евтини на грешния екран. Затова стартъпът си партнира с известната глобална дизайнерска компания IDEO, за да създаде нещо ново и иновативно.

Опитът на LiquidView да изглежда, усеща и звучи като истински прозорец към света не е малък подвиг. Компанията обещава точно време от изгрев до залез въз основа на вашето местоположение, без значение кой пейзаж изберете да видите.

Зад кулисите, това означава заснемане на един изглед за 24 часа на 8.6K камера – помислете за качеството на Джеймс Камерън в „Аватар“. Звукът за всеки изглед се записва на място, за да имитира реалния живот — редакции се правят само когато неприятни звуци като дизелов камион пречи на атмосферата.

„Прозорецът“ се монтира директно в стената, точно както би било парче стъкло. LiquidView също се предлага с хардуер, за да придаде реалистичен външен вид, включително корнизи и дръжки.

Собствениците на екран LiquidView контролират прозореца с приложение на своите телефони, с пълни възможности за промяна на настройката на сцената, регулиране на силата на околния звук или изключване и включване.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст