1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Искаш Windows? Руските лаптопи "СИЛА" вече идват с инсталирана руска операционна система

Технологии

Uncom OS е руска операционна система, изградена на Debian Linux

Руските лаптопи "СИЛА" ще бъдат оборудвани с операционната система Uncom OS директно от фабриката. Това съобщи порталът 3DNews.

Според информацията след успешни тестове, потвърждаващи съвместимостта на лаптопите SILA NK2-3404 с операционната система Uncom OS, руските корпоративни клиенти вече ще получават устройствата с предварително инсталирана операционна система и три години поддръжка от производителя.

Лаптопът е оборудван с 13-то поколение процесори Intel Core от серията Raptor Lake и е предназначен за използване в бизнес среда. Посочва се, че има ефективна система за охлаждане, високоскоростна дискова подсистема за работа с ресурсоемки приложения и високо качество на изработка.

Uncom OS е руска операционна система, изградена на Debian Linux. Състои се от модули с отворен код, които са отворени за преглед на сигурността от всяка заинтересована страна.

Според основателя и главен изпълнителен директор на Uncom OS Никита Кочерженко, това споразумение е стъпка към укрепване на технологичната независимост на Русия и допринася за прилагането на законовите изисквания за прехода към използването на местен софтуер от компаниите до 2025 г.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии