1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$42,312.8

Фенове на Apple се редят на опашка с часове, за да се сдобият с iPhone 15

Технологии

Въпреки че пускането на пазара беше дългоочаквано, новите функции на телефона не успяха да впечатлят някои фенове

Новият iPhone 15 на Apple вече пристигна в около 40 държави, което накара някои нетърпеливи фенове да се редят на опашка с часове, за да си осигурят едно от устройствата, пише Business Insider. 

Първоначално телефонът беше представен на събитието "Wonderlust" на Apple на 12 септември, а от 15 септември е на разположение за предварителна поръчка. Телефонът се продава в Австралия, Китай, САЩ, Обединеното кралство и Франция.

Един от клиентите пред магазина на Apple в Мумбай заяви пред индийската информационна агенция ANI: "Тук съм от 15:00 ч. вчера. Чаках на опашката 17 часа, за да получа първия iPhone в първия магазин на Apple в Индия."

"Бях на откриването на магазина преди няколко месеца, където имах щастието да се срещна с Тим Кук за втори път", добави той. 

Новото предложение на Apple се радва на голямо търсене и предварителни поръчки. Миналата седмица феновете дори разбиха уебсайта на технологичния гигант, тъй като се стичаха да резервират срещи и да правят поръчки за телефоните.

Анализатори твърдят, че предварителните поръчки за iPhone 15 са се увеличили с между 10 и 12 % на годишна база в сравнение с първоначалните предварителни поръчки за последния модел - iPhone 14.

Въпреки че пускането на пазара беше  дългоочаквано, новите функции на телефона не успяха да впечатлят някои фенове.

The Wall Street Journal съобщи, че в новите телефони липсва чип, за който Apple е похарчила милиарди долари, за да бъдат разработени навреме за пускането им на пазара. Различни проблеми, създадени от самия технологичен гигант, са възпрепятствали разработването на чипа, съобщава изданието.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии