1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Вече не "сърфира от дивана": Илон Мъск отново притежава къща

Свят

Той обяви, че няма да притежава имот и разпродаде доста от тези, които имаше

 

Илон Мъск се представя за "бездомник" от 2020 г., когато публично обеща, че оттук нататък "няма да притежава къща" и започна да разпродава различните си имоти. Още през април 2022 г. милиардерът и основател на Tesla твърди в интервю, че сърфира на дивана и "дори не притежава жилище в момента". 

Но прегледът на Business Insider на съдебните документи по спора за попечителство с бившата му приятелка Граймс разкрива, че по това време Мъск е направил тих обрат в номадското си пребиваване и е закупил дом в Остин.

В редактирани съдебни документи от декември Мъск заявява, че е купил жилището през февруари 2022 г. и че все още живее там. 

"През февруари 2022 г. купих къщата на, в която все още живеем", се казва в жалбата, като се добавя, че Граймс и децата им са живели с него в къщата от април до август 2023 г. В жалбата се казва, че Мъск е закупил жилището, след като адресът на къщата, която е наемал, е станал публично известен и "вече не е бил сигурен за семейството ми". 

По разбираеми причини Мъск не е посочил адреса на новия имот, който е купил, така че всичко, което знаем за къщата от публичните му документи, е, че я е купил през февруари 2022 г. и е живял в нея от декември 2023 г. Но адвокатите на Граймс не бяха толкова дискретни в подадените документи, като разкриха местоположението в Остин, описано като "самостоятелно деклариран жилищен адрес на Мъск".

Къщата на този адрес е закупена от през февруари 2022 г. - същия месец, в който Мъск твърди, че е закупил къщата - според нотариалния акт за имота. 

"Невероятно често хората, които са в центъра на общественото внимание, се опитват да прикрият собствеността. По очевидни причини те не искат хората да знаят къде живеят", казва Стефан Касела, бивш заместник-началник на отдел "Конфискация на активи и пране на пари" в Министерството на правосъдието. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии