1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Twitter е глобена с 350 хиляди долара за това, че не е предала данните на Тръмп

Свят

Технологичните гиганти трябва да предадат данните, когато федералните следователи поискат това

Компанията „X“ (преди Twitter) е глобена с 350 хил. долара за неспазване на съдебна заповед относно акаунта на бившия президент Доналд Тръмп, стана ясно от новопубликувани съдебни документи, предава БГНЕС. 

Становището от 34 страници на тричленен съдебен състав при Апелативния съд на САЩ във Вашингтон разкри, че специалният адвокат Джак Смит е получил заповед за претърсване на акаунта на Тръмп в „Х“ през януари във връзка с продължаващото наказателно разследване относно бунта в Капитолия от 6 януари 2021 г, предаде Анадолската агенция. В документите се излагат подробности за директивите, връчени на ‚Х“ от съда.

"Окръжният съд издаде заповед за претърсване по наказателно дело, като нареди на жалбоподателя „Х“ да предостави на правителството информация, свързана с акаунта в @realDonaldTrump", се казва в становището. 

"Заповедта за претърсване беше връчена заедно със заповед за неразкриване на информация, която забраняваше на „Х“ да уведомява когото и да било за съществуването или съдържанието на заповедта."

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии