1 USD
1.89188 BGN
Петрол
99.16 $/барел
Bitcoin
$24,085.0
Последвайте ни
1 USD
1.89188 BGN
Петрол
99.16 $/барел
Bitcoin
$24,085.0

Производител №1 по електомобили в света: Volkswagen иска да изпревари Tesla 

Свят
 

Планът на Volkswagen е да разширява присъствието си в Европа и Китай

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дис заяви във вторник, че компанията очаква да намали разликата между немския автомобилен гигант и американската Tesla в производството и продажбите на електрически превозни средства до края на 2022 г.

Междувременно скорошно проучване показва, че Volkswagen ще надмине Tesla Inc по отношение на обема на продажбите на акумулаторни електрически превозни средства през 2024 г.

Проучването казва, че Volkswagen AG ще се задържи на първо място в световната индустрия за електромобили до края на това десетилетие, като американски и японски автомобилни производители се борят за третата позиция. Очаква се обаче Tesla Inc да остане доминиращата компания за електромобили в САЩ.

Планът на Volkswagen е да не преследва потенциални купувачи на електромобили в САЩ, а да разширява присъствието си в Европа и Китай. През 2021 г. Северна Америка представлява по-малко от 10% от общите продажби на автомобили на Volkswagen.

Херберт Дис посочи, че въпреки все още значителния недостиг на електронни чипове и проблемите с веригите на доставки, немският автомобилен гигант бележи рекордни печалби.

Той добави, че с облекчаването на недостига на чипове Volkswagen планира да засили производствените си дейности в Германия и Китай.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Министър Шишков за газовата връзка с Гърция: Луксозна сграда с мебели, без ток и достъп

Coldplay
+11

Галерии