1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$44,436.8

Петролът и природният газ с нов лек спад в цената

Свят
 

Притесненията се засилиха след оповестяването снощи на данни от САЩ за намаляване на продажбите на бензин насред летния туристически сезон

Цените на петрола на световните пазари спадат за втора поредна търговска сесия под натиска на опасенията за намаляване на търсенето, предаде Reuters. 

Притесненията се засилиха след оповестяването снощи на данни от САЩ за намаляване на продажбите на бензин насред летния туристически сезон.

Фючърсите на сорта Brent от Северно море, референтен за Европа, с доставка през септември поевтиняха с 0,37 долара или 0,3% до 106,55 долара за барел.

Американският лек суров петрол West Texas Intermediate (WTI) с доставка през септември загуби 0,33 долара от цената си или 0,3% и достигна 99,55 долара за барел.

Петролният пазар е особено нестабилен през последните месеци заради войната в Украйна, а търговците се колебаят между опасенията за настъпването на рецесия, която би намалила търсенето на петрол, и липсата на свободен капацитет за повишаване на добива.

Американските запаси от петрол през миналата седмица са се увеличили с 3,5 милиона барела, показват правителствените данни. Това е много над прогнозите на анализаторите, които очакваха ръст с около 71 000 барела.

В четвъртък сутринта цената на природния газ на хъба в Нидерландия TTF се понижи с 3,895% и достигна до 149 евро за мегават час.

За спада на цената допринася и фактът, че Националната петролна корпорация на Либия поднови добива от няколко свои петролни полета, след като миналата седмица вдигна обявения преди време форс мажор. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии