1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Мечтите се сбъдват: Как мъж влезе в Disney World с билет от преди 46 години

Свят
 

Тогава билетът е струвал само 8 долара

Мечтите се сбъдват на най-вълшебното място на Земята - дори 46 години по-късно.

ТикТокърът Матю Ейбълс сподели видео в социалните мрежи, в което описва пътя си до намирането на стар билет за влизане в Disney World от 1978 г. в дома си и използването му за влизане в парка наскоро, пише People. 

Ейбълс започва видеото в TikTok с думите: "Опитах се да вляза в Disney World с 46-годишен билет, който първоначално струваше 8 долара". След това той прекъсна кадър на билета в старо чекмедже и отбеляза, че той е "събирал прах още преди да се родя". 

Той показа жълтата книжка с билета, която гласеше: "10 приключения в Уолт Дисниленд Вълшебното кралство" и включваше по-стар дизайн на Мики Маус и замъка на Дисни. На гърба на книжката с билети пишеше още: "Позволява едно влизане във Вълшебното кралство" и също така имаше вход за "билет за транспорт".

Във видеоклипа той казва, че е разбрал, че "никога не е използван" и "няма срок на годност" на билета. "Което означава, че или съм намерил златния билет, или се заблуждавам, като си мисля, че ще мога да го използвам, за да вляза вътре близо половин век по-късно", каза Ейбълс. 

Затова той решава да лети до Орландо, Флорида, и да отиде в парка, за да провери дали може да използва билета, за да влезе вътре. След това видеото в TikTok показва как той отива до офиса "Връзки с гостите" и иска да го използва за влизане в парка, като обяснява, че това е стар билет.

След това той отбелязва, че малко се е "притеснил", че няма да работи, след като служителката "започнала агресивно да подпечатва празнотата по цялата книжка с билети". След това му дали по-модерен жълт пропуск с Мики Маус, с който да влезе в парка. Той го сканирал и получил достъп до света на Дисни за един ден. 

"Не мога да повярвам, че това наистина проработи", казва той във видеоклипа, докато върви към замъка на входа на Дисниленд.

Същият еднодневен билет за вход "ще струва повече от 20 пъти повече от първоначалната си стойност" - от 8 долара през 1978 г. до 164 долара през 2024 г.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии