1 USD
2.02803 BGN
Петрол
85.36 $/барел
Bitcoin
$18,770.4

Горива: Във Франция бензиностанции дават по-голяма отстъпка от държавната

Свят
 

Френският газов и петролен гигант TotalEnergies обяви, че ще прилага отстъпки на горивата в своите бензиностанции до края на годината.

TotalEnergies обяви, че ще прилага отстъпки на своите безниностанции до края на годината. „От 1 септември до 1 ноември, TotalEnergies ще намали цената на петролните горива, продавани на своите обекти из страната, с 20 евроцента на литър спрямо цените, формирани на международните пазарни котировки. През декември, намалението ще е с 10 евроцента на литър“, се посочва в прессъобщението.

„Този ​​ангажимент от TotalEnergies идва заедно с мерките на правителството за пряка подкрепа на покупателната способност на французите. Ето защо нашият приоритет са потребителите, защото предпочитаме да направим незабавен и пряк принос за нашите клиенти, вместо косвен данък, който би наказал нашите рафинерии“, заяви главен изпълнителен директор на компанията Патрик Пуянне.

Допълнение към държавната отстъпка
Тази отстъпка се добавя към помощта от 18 евроцента на литър, предоставена от правителството. Помощта ще стане 12 цента през октомври, а след това ще намалее до 6 цента през ноември, преди да изчезне през месец декември. Министърът на икономиката Брюно Льо Мер реагира бързо, като приветства решението на TotalEnergies. Това е „справедливо, силно и добро решение за потребителите“, заяви той по френската телевизия BFMTV.

„Това, което TotalEnergies прави, е много значително в сравнение с печалбите“, направени от групата в рафинирането във Франция тази година, добави министърът. Групата е обвинена от няколко избрани представители на опозицията и мнозинството, че е направила „свръхпечалби“ с нарастващия газ и цените на петрола.

Корабният гигант CMA CGM (френска компания за контейнерен транспорт и спедиция), обект на този тип обвинения с нарастването на разходите за контейнерен транспорт, също обяви в петък нов спад на цените си.

По текста работи стажант-репортер Рая Стоянова

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Десетки автомобили на Kia и Hyundai са откраданати заради предизивикателство в TikTok

Coldplay
+6

Галерии