1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,014.1

Солена глоба: Деца работили на нощни смени в големи предприятия в САЩ

Свят

Компанията, която ги е наела понесе солена глоба

 

Голяма компания в САЩ е глобена с 1,5 млн. долара, след като разследващите установиха, че е наела десетки деца да почистват месопреработвателните им предприятия на нощни смени.

Повече от 100 тийнейджъри на възраст 13-17 години са работили за Packers Sanitation Services, съобщи Министерството на труда на САЩ, цитирани от BBC.

Агенцията го нарече "системен" провал на компанията.

Законите на страната забраняват наемането на работа на деца под 14-годишна възраст и ограничават часовете, в които тийнейджърите могат да работят. Говорител на Packers Sanitation Services каза, че фирмата има „политика на нулева толерантност“ срещу наемането на лица под 18-годишна възраст и е провела множество одити и допълнително обучение, след като е разбрала за обвиненията.

Много от хората, идентифицирани като служители, са напуснали фирмата "преди няколко години", добави говорителят.

Най-малко трима тийнейджъри са били ранени по време на работа, която включва използването на опасни химикали за почистване на оборудване като триони и брадви.

Тийнейджърите са работили в осем щата в 13 завода на големи фирми.

Глобата от 15 000 долара на човек е максималната позволена.

Правилата на САЩ за детския труд забраняват наемането на работа на лица под 14 години. Тийнейджъри на възраст 14 и 15 години не могат да работят по-късно от 19:00 часа през учебната година или след 21:00 часа през лятото.

Законите също така им забраняват да работят повече от три часа в учебни дни, повече от осем часа в неучебни дни и повече от 18 часа на седмица.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5