1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Петролът с нов лек ръст за втори пореден ден  

Свят
 

Русия затегна газовия си натиск върху Европа в понеделник

Цените на петрола се повишиха във вторник за втори ден поради нарастващите опасения, свързани със затягането на европейските доставки, след като Русия, която е ключов доставчик на петрол и природен газ за региона, прекъсна доставките на газ през голям тръбопровод, съобщава Reuters. 

Фючърсите за суров петрол Brent за септемврийски сетълмент се повишиха с 1,51 долара, или с 1,4%, до 106,66 долара за барел. 

Фючърсите на американския суров петрол West Texas Intermediate (WTI) с доставка през септември се повишиха с 1,36 долара, или с 1,4%, до 98,04 долара за барел, след като поскъпнаха с 2,1% в понеделник.

Русия затегна газовия си натиск върху Европа в понеделник, след като "Газпром" обяви, че доставките през газопровода "Северен поток 1" за Германия ще намалеят до едва 20% от капацитета. 

Намаляването на доставките от Русия ще остави страните в ЕС неспособни да изпълнят целите си за запълване на хранилищата за природен газ преди зимния период на търсене. Германия, която е най-голямата икономика в Европа, е изправена пред потенциално разпределение на газа за индустрията, за да стопли гражданите си през зимните месеци.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии