1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Airbnb затваря бизнеса си в Китай

Свят
 

Компанията за ваканционни наеми затваря всички обяви за Китай от 30 юли

Компанията за ваканционни наеми Airbnb Inc затваря всички обяви за Китай от 30 юли. Това стана ясно във вторник от съобщение, адресирано до китайските потребители, в което обаче не се уточняват причините за решението на компанията. Така Airbnb Inc се присъединява към списъка със западни интернет платформи като Linkedin и Yahoo, които се оттеглиха от китайския пазар.

Google и Facebook също преустановиха предоставянето на услуги на крайни потребители в Китай. Причините са различни – от цензура до затруднения в работата.

„Взехме трудното решение да спрем публикуването на обяви на домакини в Китай и да пренасочим усилията си върху изходящите пътувания“, посочва в съобщението Нейтън Блечарчик, съосновател на Airbnb.

Базираната в Сан Франциско Airbnb Inc заяви, че китайските потребители ще имат право да си резервират престой и преживявания в чужбина.

Airbnb Inc е основана през 2008 г. Компанията започна да предоставя услуги в Китай през 2016 г. Страната е най-големият пазар в света за изходящ туризъм, но пандемията повлия сериозно на сектора. От 2016 г. в Китай са приети 25 млн. гости през Airbnb, което представлява приблизително 1% от бизнеса на компанията.

Акциите на Airbnb Inc поскъпнаха с 0,65% по време на търговията в понеделник на Nasdaq, но се понижиха с 1,59% след пазарната търговия.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии