1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

90 дни златна работна среда: Какъв е стремежът на шефовете да задържат работниците 

Свят
 

Ръководители и специалисти по човешки ресурси съветват работодателите да се стремят към задържане на служителите първите три месеца

В стремежа си да задържат работниците, компаниите изострят фокуса си върху много конкретна обща цел 90 дни. 

Ръководители и специалисти по човешки ресурси съветват работодателите да се стремят към задържане на служителите първите три месеца, защото според тях това е формулата работникът да остане на това работно място в дългосрочен план, съобщава WSJ. 

Съветът идва заради постоянното текучество на кадри. Това е и причината все повече производствени компании, ресторанти, хотелиери да въведат специални бонусни системи, засилено обучение и нови програми през първите три месеца на работникът в дадената фирма.

Някои франчайзополучатели като McDonald’s Corp., Wendy’s Co. рекламират все по-усилено, че предлагат бонуси на новите си служители в размер на стотици долари, много от които се изплащат след 90 дни от назначаването на работника. CVS Health Corp. пък дава на складовите си работници в някои от своите съоръжения бонус от 1000 долара, ако останат на работа поне три месеца.

„Ако видите, че някой е достигнал границата от три месеца, реалността е, че той ще остане поне една година на това работно място“, каза Мариса Андрада, главен директор на Chipotle Mexican Grill Inc. 

Компанията Chipotle се фокусира върху последователно планиране и дава на новоназначените си служители ясна информация за предимствата да се работи в компанията. Те са предназначени да помогнат на служителите да се чувстват удобно в ресторантите и да бъдат мотивирани да останат, каза тя.

Пазарът на труда това лято е сред най-напрегнатите от десетилетия насам и намирането на достатъчно работници остава много трудно. Това прави и компаниите да бъдат все по-мотивирани да задържат новите си служители. 

Три месеца традиционно се считат за достатъчно време за служителите да се докажат на новото място. Много компании все още прилагат 90-дневни изпитателни периоди, като междувременно удържат някои обезщетения като здравно осигуряване.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5