1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,014.1

Китай отказва да доставя части за самолети на Русия

Свят

Авиационният сектор на Русия е притиснат от западните санкции

Китай отказа да доставя части за самолети на руските авиокомпании, каза служител на руските авиационни власти, цитиран от „Ройтерс“, след като „Боинг“ и „Еърбъс“ спряха доставките на компоненти.

Авиационният сектор на Русия е притиснат от западните санкции заради нахлуването в Украйна. Руското външно министерство предупреди тази седмица, че безопасността на руските пътнически полети е застрашена.

След неуспешен опит частите да бъдат получени от Китай, Русия ще търси възможност за снабдяване от други страни, включително Турция и Индия, съобщава агенция „Интерфакс“, която цитира Валери Кудинов, служител на „Росавиация“.

Руските компании регистрират своите самолети обратно в страната след санкциите на САЩ и Европейския съюз за авиацията. Много от тях до този момент са били регистрирани в чужбина. Очаква се някои от самолетите да бъдат върнати на лизинговите компании, допълва Кудинов.

Отделно, проектозакон показа плановете на руското правителство да нареди на местните авиокомпании да плащат за наети самолети в рубли и може да им забрани да връщат самолети на чуждестранни компании, ако лизинговите договори бъдат анулирани.

Смята се, че бройката на самолетите в тази ситуация е около 400 на стойност около 10 млрд. долара.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5