1 USD
1.84913 BGN
Петрол
112.55 $/барел
Bitcoin
$29,280.8
Последвайте ни
1 USD
1.84913 BGN
Петрол
112.55 $/барел
Bitcoin
$29,280.8

"Фолксваген" променя начина за транспортиране на части за автомобилите си

Свят
 

Компанията заменя камионите с влакове за превоз на акумулаторни батерии между производствените си мощности

„Фолксваген“ е на път да промени начина, по който досега е осъществявала своите транспортни дейности, пише немскоезичното списание „Ханделсблат“.

Това означава, че тя ще започне да превозва по нов начин автомобилите и техните важни компоненти между заводите си с цел да намали въглеродния си отпечатък до 2050 г. За целта тя планира да преустанови извършването на вид транспорт с тежкотоварни камиони и да разчита все повече на влакове.

Доскоро между две производствени мощности разположени в градовете Брауншвайг и Цвикау, които са на 300 киломентра за превоз се използваха камиони, като между тях се транспортират хиляди акумулаторни батерии тежащи няколкостотин килограма.

Това се промени с началото на производството на електрически автомобили в Цвикау. Батериите, сглобени в Брауншвайг, тежат няколкостотин килограма и са сравнително големи. Те са по-лесни за транспортиране с влак, което в същото време намалява вредните емисии.

Освен това акумулаторните клетки сглобени от своя страна от доставчика LG Chem в полския завод във Вроцлав пристигат също с влак до Брауншвайг.

Като цяло замърсяването с въглероден диоксид намалява значително. "Фолксваген" изчислява, че преминаването към железопътен транспорт ще спести 60 пътувания с камиони на ден, като по този начин емисиите на въглероден диоксид намаляват годишно с 11 000 тона.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Прочут художник продаде NFT, прожектирано върху сграда на Гауди в Барселона, за 1,38 млн. евро

Coldplay
+5

Галерии