1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Брокер: Строи се в Дружба, Младост и района на Камбаните, защото там има терени

Недвижими имоти

Ето колко са цените на масовото строителство в най-желаните квартали според Полина Стойкова

В София цените на масовото строителство се движи между 1400 и 1800 евро на кв. м. Това заяви брокерът Полина Стойкова, цитира от БГНЕС.

  • Кои са най-желаните квартали в София?
  • Ново или старо строителство е по-предпочитано?
  • Кои са купувачите на пазара в момента? 

По нейни думи Банишора, Малинова долина и като цяло зоната около центъра са най–желани квартали.

„Промяна откъм квартали няма, но общо-взето движещото е ново строителство и там, където има терени за изграждане на качествени, нови сгради, купувачите ги оценяват. Имаме развито строителство в Дружба, Младост, района на Камбаните, и общо взето всички срещат съответния интерес", допълни още Стойкова.

„Най–скъпо и най–малък избор има във финалния етап на строителството, но някои хора не искат да рискуват и по–рано да предприемат своята покупка, затова и търсят готово строителство", заяви още брокерът, след което обясни, че 2022 г. е била по–слаба откъм предлагане на имоти за продажба, но тази година тенденцията не е такава.

По нейни думи през 2023 г. се вижда отпушване на процеса по предлагане на имоти, и има 10% повече оферти на пазара.

Относно възрастовата група най-много купувачи са между 25 – 65 г.

„От 25 – 35 г. си търсят своя първи дом, имаме много млади новодомци, хора, които работят в перспективни компании, най – вече в IT–сектора, но най–вече младите хора се замислят за закупуване на дом. След това имаме хора, които имат вече апартамент, но искат да го сменят, или се насочват към покупка на втори, и вече третата група клиенти търсят за инвестиция, за своите деца, или пък продават по–големите, за да купят по–малък. Много са пъстри клиентите, и това прави пазара толкова динамичен откъм интереси", подчерта брокерът и даде за пример, че през 2022 г. най–вече са се купували малките апартаменти с цел инвестиция, а през 2023 г. се търсят много повече тристайни и четиристайни.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии