1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Франция се опитва да придобие Atos

Корпоративни истории

Atos, която управлява данните и киберсигурността за предстоящите олимпийски игри, е в разгара на рефинансиране

 

Правителството на Франция изпрати писмо с оферта до Atos SE, предлагайки да придобие части от силно задлъжнялата технологична компания, които държавата смята за стратегически. Това каза финансовият министър Бруно льо Мер.

Министърът, цитиран от Reuters, каза, че френската държава има интерес към три от стратегическите дейностите на Atos - изчисления, критични системи и киберпродукти.

Atos осигурява комуникации за френските военни и тайните служби и произвежда сървъри за суперкомпютри, способни да обработват огромни количества данни за изследвания.

В звеното по киберсигурност на Atos работят около 4000 души, които генерират около 900 милиона евро (962 милиона долара) годишни продажби, каза служител, говорейки преди коментарите на министъра на финансите Бруно Льо Мер в интервю за френски новинарски канал LCI.

Във френската преса имаше спекулации, че отбранителни групи като Thales и Dassault Aviation могат да участват в план за защита на активите.

Thales и Atos отказаха коментар, докато Dassault Aviation не са открити за коментар.

Все още няма публична информация за цената на сделката, но целта е до юни да се изготви оферта.

Не е ясно точно какъв дял ще има френската държава в дейността на Atos.

Atos, която управлява данните и киберсигурността за предстоящите олимпийски игри, е в разгара на рефинансиране, което включва набиране на 1,2 милиарда евро (1,3 милиарда долара) чрез собствен капитал и нови заеми.

Акциите на Atos, чийто нетен дълг възлизаше на 3,9 милиарда евро в края на март, се сринаха рязко през последните две години.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии