1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

БАТ България се включва за втора поредна година в инициатива „Пчелен мед за смет“ в Борисова градина София

Корпоративни истории
 

Според регламента на инициативата всеки участник, който предаде събрани отпадъци, ще получи символичен подарък бурканче с мед

На 17 септември 2022 г., от 11:00 ч., в парк Борисова градина в София, за втора поредна година ще се проведе екологичната инициатива „Пчелен мед за смет” за почистване парка, на която партнира БАТ България. Кампанията се реализира съвместно с Парк-театър Борисова градина и има за цел да насърчи отговорното поведение сред широката общественост, превенцията срещу замърсяването с дребни отпадъци на околната и градската среда, и доброволчеството.

Според регламента на инициативата всеки участник, който предаде събрани отпадъци, ще получи символичен подарък бурканче с мед, а за тези с най-голямо събрано количество, са осигурени допълнителни награди и изненади. През тази година очакванията са да бъдат подобрени резултатите на миналогодишното издание на „Пчелен мед за смет“, когато само за няколко часа бяха отчетени стотици килограми неправомерно изхвърлени отпадъци, сред които фасове, пластмасови и стъклени бутилки, капачки, метални предмети, и много други.

Вечерта на 17 септември ще се състои и второто издание на церемонията по връчването на наградите „Златната пчела“.  Организаторите от БАТ България и Парк-театър Борисова градина ще отличат част от заслужилите творци, участвали в представленията на парк-театъра през настоящия сезон. Сред категориите са включени и такива за организации с принос към опазването на околната среда и стимулиране на добротворчеството.

Инициативата „Пчелен мед за смет” е основен компонент от годишната ESG програма на БАТ България за устойчиво развитие на компанията.  

Кампанията е част и от националната годишна инициатива „Да изчистим България заедно“.

От организаторите очакват в изданието на „Пчелен мед за смет” на 17 септември 2022 г. да се включат множество граждани на столицата, гости на града, доброволци, както и популярни лица от света на културата, спорта и журналистиката.

Mатериалът е предоставен със съдействието на БАТ България.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5