1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

За първи път в историята приходите на Meta спаднаха

Финанси
 

Силният долар повлия върху търсенето на услугите предлагани от компанията-майка на Facebook и Instagram

Управляваната от Марк Зукурбърг компания Meta, отчете първия в историята си спад в приходите на тримесечна база, предаде Reuters.

Акциите на базираната в Калифорния компания поевтиняха с около 1,4 процента в извънборсовата търговия след съобщаването на новината.

Приходите на компанията, които идват почти изцяло от реклами, спаднаха с 1 процент до 28,8 милиарда щатски долара през второто тримесечие, което приключи на 30 юни. През същия период на миналата година те са били в размер на 29,1 милиарда долара. От началото на април до края на юни Meta е отчела печалба от 6,69 милиарда долара или по 2,46 долара на акция. Това е спад с 36 процента спрямо същия период на миналата година (10,39 милиарда или 3,61 долара на акция), предаде AP.

Първият в историята спад в приходите на компанията собственик на социалните мрежи "Фейсбук" (Facebook) и "Инстаграм" (Instagram) стана на фона на задаващата се рецесия. Проблем за приходите на Meta представлява и силният долар, тъй като продажбите на реклами в чужди валути генерират по-малки постъпления в долари, отбелязва Reuters.

Спад в приходите от реклами отчетоха и съперници като Alphabet и Snap. Компанията майка на Google съобщи във вторник за най-слабия си растеж на тримесечна основа от две години насам.

Meta е изправена и пред собствени предизвикателства, в това число предстоящото оттегляне на главната оперативна директорка Шерил Сандбърг, архитектка на рекламния бизнес на компанията.

Вчера водещият технологичен индекс NASDAQ обаче нарасна с най-високия си дневен ръст от две години насам, след като Федералният резерв на САЩ обяви увеличаване на лихвите, но даде индикации, че може да забави темпа с който въздейства върху пазара, заради първи сигнали за забавяне на икономиката.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии