1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Ударен старт на биткойн ETF в първия ден на Уолстрийт

Ударен старт на биткойн ETF в първия ден на Уолстрийт
 

Почти дузина фондове – включително най-мощните BlackRock и Fidelity Investments – започнаха силно

Уолстрийт може да е разделен относно одобрението на инвестиране в криптовалути, но за верните фенове на крипто четвъртък донесе потвърждение: Първите борсово търгувани фондове в САЩ на бикойни, които инвестират директно в най-голямата цифрова валута, най-накрая започнаха да се развиват.

Това беше дългоочакваният дебют, който дойде ден след като Комисията по ценни книжа и борси на САЩ даде зелена светлина след повече от десетилетие на искания от страна на индустрията за цифрови активи, пише Bloomberg. 

Почти дузина фондове – включително най-мощните BlackRock и Fidelity Investments – започнаха силно, като около 4,6 милиарда долара в акции смениха собствениците си в един исторически първи ден. Поддръжниците на индустрията виждат ETF като крайната стъпка към по-широко приемане от обикновените инвеститори и катализатор за по-нататъшни печалби.

Биткойн скочи над 49 000 долара в един момент в четвъртък до нива, наблюдавани последно през 2021 г., преди да се установи обратно до 46 075 долара.

Някои анализатори на пазара казват пред CNBC, че биткойн може да скочи до повече от 100 000 долара.

Но какво е ETF?

ETF са портфейли, които позволяват на инвеститорите да залагат на множество активи, без да се налага сами да купуват такива. Търгувани на фондови борси като акции, тяхната стойност зависи от представянето на цялостния портфейл в реално време.

ETF може да включва комбинация от златни и сребърни кюлчета или акции както в най-добрите технологични, така и застрахователни компании.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии