1 USD
1.89188 BGN
Петрол
99.16 $/барел
Bitcoin
$24,085.0
Последвайте ни
1 USD
1.89188 BGN
Петрол
99.16 $/барел
Bitcoin
$24,085.0

Компания за печат на пари: Кризата поддържа високо търсене на банкноти

Финанси
 

Все още има много живот в традиционните банкноти, съобщи печатарската компания Koenig & Bauer Banknote Solutions

Все още има много живот в традиционните банкноти, съобщи печатарската компания Koenig & Bauer Banknote Solutions.

Снимка: Reuters

По техни думи търсенето на хартиени банкноти въпреки конкуренцията от други разплащателни системи, включително дигиталните и картовите, все още е изключително високо.  

Снимка: Reuters

„Веднага щом има криза, хората теглят пари в брой, за да са сигурни, че могат да платят във всяка ситуация", казват от команията.

Снимка: Reuters

Смята се, че близо 90% от световните банкноти са отпечатани от машините на компанията, като нивата на производство на хартиени пари се увеличават въпреки нарастването на онлайн плащанията, цифровите валути и безконтактните начини за плащане.

Снимка: Reuters

„Банкнотите са там от самото начало и все още са там“, каза главният изпълнителен директор Ерик Боасон, когато компанията отбеляза 70-годишнина от дейността си в Швейцария.

Снимка: Reuters

„Днес виждаме увеличение от 2% до 5% в използването им всяка година и прогнозираме, че ще бъде така през следващите 10 до 15 години“, казват от компанията.

Машините на Koenig & Bauer Banknote Solutions се използват от почти всяка страна по света, като помагат за производството на щатски долари, швейцарски франкове, евро и други валути, които имат най-новите защитни функции срещу фалшифициране.

„По време на COVID-19 производството на банкноти трябваше да се повиши, защото търсенето беше много по-високо“, каза Боасон.

Снимка: Reuters

„Ако погледнем в региона около Украйна, търсенето на банкноти се е увеличило многократно“, каза той пред Ройтерс.

Бизнесът, който сега е част от германската Koenig & Bauer Group), се установява в Лозана през 1952 г., където сега работят 140 души.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Министър Шишков за газовата връзка с Гърция: Луксозна сграда с мебели, без ток и достъп

Coldplay
+11

Галерии