1 USD
1.80311 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,578.7

KBC Global Services беше удостоен със сертификат клас А от Българската агенция за инвестиции

Финанси

Проектът, заслужил престижното отличие, e стратегически за развитието на Варна и региона и предвижда откриването на над 300 нови работни места

На закрита церемония в София беше връчено почетно отличие – сертификат клас А на KBC Global Services за успешното откриване на “КЕЙ БИ СИ ГЛОБАЛ СЪРВИСИС Н.В. - Клон България" в гр.Варна. Той е първият по рода център за дигитални технологии на KBC, а основното му предназначение е да реализира иновативни решения чрез изпълнение на различни ИТ проекти, подкрепящи дигиталната трансформация на банково-застрахователните дружества от KBC Group. Проектът е от стратегическо значение за развитието на Варна и региона – като резултат от него ще бъдат открити над 300 нови работни места.

Сертификатът беше връчен лично от зам.-министъра на иновациите и растежа - Стефан Савов, и г-н Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции. На церемонията по награждаване присъстваха още Тодор Петков, генерален мениджър и спонсор на проекта, Ивайло Ламбрев – ръководител о-л Риск, Здравка Костадинова – финансов директор и Станислава Козарева, ръководител на проекта.

Инвестицията в гр. Варна има задачата да запази наличните познания и опит на KBC за основните направления в рамките на Групата в Европа, като едновременно с това развие технологичния потенциал в региона. Планът предвижда изграждане на местно ниво на функционално ръководство и екипи за ежедневното управление на ресурсите по проектите, както и създаване на регулаторна рамка за координацията на партньорите. В успешната реализация на проекта ще бъдат включени също така и стратегически външни доставчици, белгийски партньори и компании с доказан опит в приложимите решения и технологии.

„Откриването на Центърът за дигитални технологии във Варна бе стратегическа инвестиция за KBC Global Services – „двигателят“ зад голямата банкова и застрахователна група. Стараейки се да бъдем в крак с технологиите и дори една стъпка напред, ние не спираме да развиваме иновативни проекти благодарение на експертизата на IT специалистите ни. Хората в Центъра имат възможност да работят в глобалната мрежа на Групата, да развиват своите умения и талант. Виждаме голям технологичен потенциал във Варна и страната като цяло, който ще бъде движеща сила и ще окаже принос не само за региона, но и за цялата икономика. Ето защо като логично следствие от успешно реализираната инвестиция във Варна създадохме нов технологичен хъб в София, с който продължаваме да се развиваме в правилната посока като предоставяме все повече възможности за родните таланти да останат да работят в България. Както обичаме да

казваме на служителите си, ние предлагаме работа, която работи за тях“, споделя Тодор Петков, генерален мениджър на Споделения център за услуги & Центърът за дигитални технологии.

Реализирането на проекта ще позволи назначаване и обучение на множество висококвалифицирани експерти. По този начин ще се подпомогне формирането на екипи от бизнес и ИТ звена за компетентност в Центъра за дигитално развитие във Варна, който е част и от SS&O с дружества в България и Чехия. Друга отличителна черта е планираният брой служители, които да се присъединят към екипа. Той е много над средната за всички компании в сектора за придобиване на сертификат клас A. Освен, че проектът ще повиши експертизата и представянето на Групата, той ще допринесе и за прехвърлянето на множество проекти към клона в България.

За KBC Group

KBC Group е водеща европейска финансова група с фокус върху предоставянето на банкови и застрахователни продукти и услуги на индивидуални клиенти, малки и средни предприятия и средни по пазарна капитализация корпорации в Белгия, Чехия, Словакия, Унгария и България. В компанията работят около 41 хиляди служители, които обслужват 12 милиона клиенти от цял свят.

За Кей Би Си Глобал Сървисис в България

Кей Би Си Глобал Сървисис е движещата сила зад международния банков и застрахователен бизнес на KBC Group. Българското подразделение на Кей Би Си Глобал Сървисис разработва и доставя оперативни и ИТ решения в различни направления, включително ежедневно банкиране, борба против изпирането на пари, вътрешнофирмено обслужване, разработка на софтуер, изкуствен интелект и осигуряване на качеството, с което подпомага останалите компании в Групата при изпълнението на техните ангажименти към клиентите в световен мащаб.

С откриването на Споделен център за услуги (Shared Service Center) през 2019 г. и последващото създаване на Центъра за дигитални технологии (Digital Development Center) във Варна през април 2021 г., компанията се позиционира като един от водещите работодатели в България.

Основната дейност на Центъра за дигитални технологии е изпълнение на различни ИТ проекти в подкрепа на дигиталната трансформация на банковите и застрахователни дружества от KBC Group. За една година, центърът назначи десетки специалисти, давайки нови кариерни възможности, преимуществено в ИТ сферата - в направления като аgile software development, application management, process management и др.

*Текстът е предоставен от KBC Group

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии