1 USD
1.81062 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,884.3

Как да проверя най-евтино баланса по сметката си?

Как да проверя най-евтино баланса по сметката си?

Ето какво съветват експертите на фона на растящите банкови такси

Цените на банковите услуги продължават да нарастват. Някои от банките обявиха поредно поскъпване на някои от най-масовите услуги. В отговор на това  Иван Стойков от „Моите пари“ обобщава трите начина, по които можем да проверим наличността си по банкова сметка.

На гише

Това е може би най-стария познат начин. Достатъчно е да посетиш клон на банката. Срещу личната ти карта ще получиш информация за наличността по сметката. Това не коства разходи, може би само за транспорт до банката и отделеното време.

Използвай дебитната си карта

Снимка: iStock

Притежаването и употребата на дебитна карта е нещо, с което всички сме свикнали. Тя е не само средство за разплащания и инструмент, чрез който можеш да изтеглиш пари в брой. Използвайки дебитната карта, можеш да провериш наличността по твоята сметка. Лесно е - необходим е само банкомат. Услугата се таксува и струва 30 – 40 ст. При ползване на банкомат на банка, която не ти е издала картата, таксата може да е по-висока.

Онлайн/мобилно банкиране 

Това е най-модерният начин за проверка на наличност по сметка. Услугата става все по-популярна и използваема. Всъщност, електронното банкиране е комплекс от услуги, които могат да бъдат ползвани почни неограничено във времето и мястото. Проверката на наличност по сметка е само една от многото достъпни услуги онлайн чрез компютър или мобилно устройство. 

Какво ти е нужно, за да провериш наличността по сметката си чрез онлайн/мобилно банкиране?

Снимка: btvnovinite.bg
• Да имаш активирано онлайн банкиране (активно или пасивно). За да можеш да си провериш сметката е достатъчно пасивно банкиране. Това е банкиране при, което можеш да следиш наличност и движение по твоята сметка, но не и да правиш преводи и някои плащания. Всички тези ограничения отпадат с активно банкиране
• Да разполагаш с компютър или мобилно устройство (телефон или таблет)
• Да имаш достъп до Интернет.

Проверките, които можеш да правиш онлайн обичайно са безплатни, както често е безплатно и самото онлайн банкиране. Разбира се, при някои банки е възможно да ти начислят месечна такса за самата услуга онлайн банкиране, но тя не е висока.

Снимка: btvnovinite.bg
Освен, че бързо и удобно можеш да получиш желаната информация, услугите които се таксуват, са значително по-евтини. Интернет банкирането може да намали разходите ти за тях с до 50%.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии